ERW Active og Hannah Grant starter samarbejde med det danske cykelhold Riwal i 2021

ERW Active og Hannah Grant starter samarbejde med det danske cykelhold Riwal i 2021

Med målet om at opnå en bedre forståelse af ernæring og restitution og dermed skabe bedre cykelryttere, starter det danske cykelhold Riwal og ERW Active et samarbejde for 2021, hvor Hannah Grant vil være en Performance Nutrition Advisor i teamet.

At være en god cykelrytter handler om mere end bare at kunne træde en masse watt i pedalerne. Ofte kræver det et liv, hvor alt er bygget op omkring præstationen på cyklen, og for at støtte op om det, tilslutter Hannah Grant sig til det danske cykelhold Riwal som præstations- og ernæringsrådgiver i 2021 i samarbejde med ERW Active.

Hannah Grant, tidligere kok hos World Tour Team Saxo Bank og Michelinrestauranten NOMA, vil støtte cykelrytterne på cykelholdet Riwal i forhold til, hvordan de optimerer dem selv gennem diæt og ernæring, når de ikke sidder på cyklen.

“Vi skal arbejde med deres daglige kost. Når de ikke er i cykelløb, er det vigtigt, at rytterne selv kan lave sund, let og hurtig mad for at optimere deres præstationer.  Vi laver et online kursus med rytterne, hvor madlavning og ernæring er fokus, så de nemt kan implementere simple teknikker og retter i deres hverdag. Det er nødt til at være nemt for rytterne derhjemme - såvel som væk hjemmefra - at spise korrekt for at optimere deres restitution samt sørge for at dække deres energibehov på den rigtige måde. Vi vil også hjælpe dem med at forbedre deres restitution gennem bedre hydrering og søvn, så de er klar til at præstere hurtigere igen" forklarer Hannah Grant. 

"Det er vigtigt for en professionel atlet at kunne navigere i, hvad der rent faktisk virker, når man skal præstere - Der er en masse ernæringsmæssig misinformation fra nogle store mærker og tidligere topryttere, så det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig fungerer, så du har energien, når du virkelig har brug for den. Vi bør undgå kvik-fix myterne om kost, og derfor er det vigtigt at opbygge et godt fundament af viden om ernæring for rytterne - De bruger jo trods alt det meste af tiden på at træne derhjemme. Derfor er det så vigtigt, at de selv kan navigere i det, ” siger Hannah Grant.

Produkterne fra ERW Active skal hjælpe rytterne med at give deres krop de bedst mulige byggesten, når de er færdige med at træne og skal slappe af inden næste træning eller løb.

På cykelholdet Riwal er det vigtigt, at rytterne opnår en større viden om, hvad der gør dem til bedre ryttere. Derfor fokuserer holdet på, hvordan rytterne kan forbedre deres præstationer på cyklen ved at ændre ting ved siden af cyklen. 

”Vi er virkelig glade for, at ERW Active og Hannah har valgt at engagere sig i vores projekt i år. Det er vores ambition, at rytterne skal have mulighed for at udforske deres potentiale, og med Hannah som en del af teamet får de mange nye værktøjer at arbejde med. Jeg synes, det viser, at vi er ambitiøse, og selvom vi kører på kontinentalt niveau, fungerer vi som et professionelt team. Alt dette styrker vores ambition om igen at blive et professionelt team i 2022, ”siger administrerende direktør for Riwal cykelhold, Mogen Tveskov.