'Videnskaben betyder noget for mig:' Det er sådan Ironman Triathlet Hannah Wells giver benzin til sin krop

'Videnskaben betyder noget for mig:' Det er sådan Ironman Triathlet Hannah Wells giver benzin til sin krop

For Hannah Wells er omsorg for hendes krop og omsorg for videnskab det samme. Som en af ​​verdens førende Ironmantriatleter har Wells en struktureret tilgang til sin planlægning, forberedelse, træning og kost.

Og hun vil ikke bare vide, at hun genoplader effektivt, hun vil gerne kende detaljerne.

"Videnskaben betyder noget for mig," sagde Wells. "Hvis jeg skal bruge et produkt, der hjælper mig med at forberede, så vil jeg gerne kende historien bag det, tanken der går ind i det, og de processer der var med til at lave det."

Wells har et skarpt fokus på sin konkurrencekarriere med positive resultater, selv under den forstyrrede tidsplan for 2020. Hun sluttede på andenpladsen ved Challenge Wanaka i sit hjemland New Zealand, og krydsede derefter først linjen ved Ironman 70.3 Geelong, nær Melbourne, Australien, bare en uge senere.

Den ekstraordinære præstation på kort hvile bragte en blanding af stolthed og i sidste ende fortrydelse. Sejren etablerede hende som et navn man skulle se til verdensmesterskaberne i Taupo, tæt på hendes hjem på New Zealands nordø, men begivenheden blev til sidst skrottet på grund af COVID-19, og fratog hende det, der ville have været et elsket og følelsesmæssigt øjeblik.

Wells er ikke bare en atlet, der er i stand til at udføre fremragende udholdenhedsbedrifter, men har et sind, der tiltrækker det videnskabelige. Hun har en ph.d. i bioteknologi og arbejdede i løbet af sin postdoktorale forskning for Massey University's School of Engineering and Advanced Technology og brugte utallige timer på at dissekere fårearterier i et forsøg på at finde mønstre og fremskridt, der ville forbedre kvaliteten af ​​hudtransplantationer for mennesker.

Når hun sætter sine akademiske talenter til side for nu, behøver hun ikke længere at være oppe kl. 5 om dagen for at passe træning til arbejde. I løbet af 2019 vandt hun alle ni løb, som hun deltog i - For det meste den halve Ironman-afstand på 70,3 miles (1,2-mile svømning, 56-mile cykling og 13,1 halvmaratonløb), og planlagde at prøve sig på den fulde Ironman-disciplin inden COVID -19 slog til.

I mellemtiden betyder Wells videnskabelige nysgerrighed, at hun har en anden form for ernæring og forberedelse end nogle af hendes rivaler.

"Det er bare så vigtigt at få det rigtigt," sagde Wells. ”Det er hårdt, for der er mange komplicerede ting, der går ind i det, og det ville være let bare at tage noget, fordi det skulle være godt. Jeg prøver virkelig at tage det til det ekstra niveau, for jeg forstår videnskab og kommer fra den baggrund. ”

Wells tror stærkt på, at tilpasningsevne er kritisk og aldrig mere relevant end i tiden med COVID-19 og alle de omvæltninger, der blev påført det globale samfund. Hun fandt ud af, at på samme måde som atleter har været nødt til at være tilpasningsdygtige, så har gjorde producenterne også.

På den note samarbejdede hun med ERW - producenter af ERW Active sportstilskudsproduktet. ERW begyndte som producent og distributør af My Flight Pack, som er en markedsledende jetlag-behandling. Da rejsebranchen stoppede bogstaveligt og figurativt, fremskyndede firmaet lanceringen af ​​sit ERW Active sortiment, der bruger lignende procedurer, men tilpassede ingredienser til at give energi til udholdenhedsudøvere.

Wells oplevede betydelige forbedringer af hendes hydreringsrutine efter at have foretaget ændringen og blev opmuntret af inddragelsen af ​​kvinderne bag ERW Active, den verdenskendte Michelin-stjerne-kok Hannah Grant og sportshydratpioneren Dr. Stacy Sims.

"Det tager meget af stressen ved at konkurrere ud fa dig, hvis du kan dukke op ved startlinjen velvidende om, at du har gjort alt i din magt for at være så stærk som du kan," tilføjede Wells. ”Det gælder både for dine træninger og for den måde, hvorpå du tanker op.

”Jeg arbejder alt for hårdt til at nøjes med noget, der ikke er af den bedste kvalitet. Noget der påvirker dig bare med én procent og hjælper dig med at føle dig god og selvsikker og det der gør forskellen mellem at realisere din drøm og få dit hjerte knust.”

Wells bemærkede fordelene ved ERW Active mest markant under Geelong-løbet, som skulle være vinden ned til hendes sæson. I og med det var så hurtigt efter Challenge Wanaka, forventede hun ikke at kunne præstere på sit højeste, og den resulterende sejr var derfor den dejligste overraskelse.

"Vores forskning ligger til grund for alt, hvad vi laver, og det var udmattende at finde ud af, hvordan vi kunne hjælpe kroppen med at komme sig efter en periode med stress," sagde Grant, ERW-medstifter, der tidligere arbejdede meget med cyklister i Tour de France og skrev kogebogen"Eat. Race. Win." og Amazon Prime serien med samme navn. "Vi fandt ud af, hvordan vi kunne få rejsende tilbage til toppen så hurtigt som muligt, og nu gør vi det samme med eliteidrætsudøvere som Hannah."

Wells var tiltrukket af ERW-politikken om at undgå unødvendige tilsætningsstoffer og kunstige smagsstoffer og har nu implementeret serien som en del af hendes trænings- og løbsstrategi. Nu når Ironman muligvis vender tilbage til et mere normalt mønster, ser hun fremad med frisk optimisme og et nyt element i hendes ernæringsbase.